|
Post by darkangel on Apr 11, 2010 17:14:32 GMT 2
Ýsim : Yamato Nadeshiko Shichi Henge / Wallflower Resmi Sitesi : www.tbs.co.jp/yamanade2010/ KONU : Takano Kyohei (Kamenashi Kazuya), yakýþýklý fakat mücadele için her zaman hazýr hýrçýn bir üniversite öðrencisidir. Kyohei; Toyama Yujinojo (Tegoshi Yuya), bir kýz kadar sevimlidir. Soðukkanlý Oda Takenaga (Uchi Hiroki), bilim ve sporda öne çýkmaktadýr. Ve þahane Mori Ranmaru (Miyao Shintaro) tüm kadýnlara aþýktýr. Bir gün oturduklarý evin sahibi onlara bir teklifte bulunur ve eðer yiðenini terbiyeli bir hanýmefendiye dönüþtürmeyi kabul ederlerse evde bedava oturabileceklerini söyler. Ev sahibinin yeðeni Nakahara Sunako (Omasa Aya), kasvetli ve yalnýz dünyasýnda yaþamaktadýr. Acaba bu gençler onu bir hanýmefendiye dönüþtürebilecekler midir ? Ayný isimli bir de animesi mevcuttur. OYUNCULAR : Kamenashi Kazuya as Kyouhei Takano Uchi Hiroki as Takenaga Oda Tegoshi Yuya as Yukinojo Toyama Shuntaro Miyao as Ranmaru Morii Oomasa Aya as Sunako Nakahara KÝÞÝSEL YORUM : Kamenashi'nin ne kadar büyük bir hayraný olduðumu bilirsiniz. Diziyi tanýtmak için bitmesini bekliyordum. Ki yorumumu gönül rahatlýðýyla yapabileyim. Efem dizi çok bilinen ve sevilen bir manga/Animeden uyarlama. Animesi yarýya kadar izlemiþ (hala devam ediyorum) biri olarak söyleyebilirim ki çok komik ve eðlenceli. Ama diziye aktarýlýrken daha fazla dram biraz daha az eðlence dengesi kurulmuþ. Karakterleri þekillendiren acýlarý daha fazla ön plana çýkarýlmýþ. Komik yanlarý yok mu elbette bölümün yarýsýnda aðlýyorsanýz yarýsýnda da gülmekten karnýnýz aðrýyor. Kame role cuk oturmuþ. Hem bayanlar hem de erkekler tarafýndan sürekli taciz edilen ve aþýrý ilgi yüzünden hayatýný yaþayamayan Kyohei rolünü ondan daha iyi kimse oynayamazdý. Onun dýþýnda diðer oyuncular da rollerine uygunlar hele Tegoshi zaten normalde de kadýn kýyafetleri giymekten hoþlandýðýný söylediði için rolde onu hiç yadýrgamadým. Dizinin en tatlý karakterlerinden biriydi. Kýzýmýzýn sesi biraz kart falan ama idare eder. Benden 10/8 alýr. Çünkü daha Special bölümü gelecekmiþ belki o zaman puaný yükselebilir veya düþebilir. Bu da dizimizin baþrolündeki Kame ve grubunun dizi için yaptýklarý parça, açýlýþ jeneriðinde çalan Love Yourself efem, Yirimmmmm
|
|
|
Post by Sucker Punch on Apr 14, 2010 16:14:12 GMT 2
Bunun animesini tanýtmýþlardý sanýrým ve çok hoþuma gitmiþti konusu. Dizisi olduðunu bilmiyordum. Kesinlikle izlemeliyim...
|
|
|
Post by darkangel on Apr 14, 2010 20:47:55 GMT 2
Hemen bütün dizi sitelerinde var þu anda türkçe alt yazýlý olarak izleyebilirsin
|
|
|
Post by masalcı on Apr 14, 2010 21:09:21 GMT 2
Abiler ablalar Ne hoþ konusu varmýþ yahu, ben bulamýyorum olan siteleri. Dark ablacým bir el atsan da kotamý mahvetme giriþimime katkýda bulunsan
|
|
|
Post by darkangel on Apr 14, 2010 21:27:45 GMT 2
Baþta Ezgi dizi, Bizdeizle gibi sitelerde dizi alt yazýlý olarak izlenebilir vaziyette
|
|
|
Post by masalcı on Apr 14, 2010 21:34:36 GMT 2
Ay zahmet ettirdim ya, ben de diziworldde buldum Ýsim karýþýklýðý yaþamýþým da ondan bu telaþ. Þimdi ilk bölümü izliyorum hatta.
|
|
|
Post by darkangel on Apr 14, 2010 22:46:35 GMT 2
Ýzlenimleri bekliyorus genellikle animeyi bilmeyenler ile bilenler çok farklý yorumlarda bulunuyorlar çünkü
|
|
|
Post by masalcı on Apr 16, 2010 12:47:14 GMT 2
Ýzlenimlerimle birlikte karþýnýzdayým efendim =) Öncelikle söyleyeyim ki benim animesinden falan haberim yok dizinin. Yani sadece dizinin ilk bölümünü izledim ve yazýyorum, kayýtlara geçsin lütfen Baþroldeki kiþinin feminen bir havasý olmasýna raðmen sevdim ve benimsedim onu, dizideki adýyla Kyohei'yi yani. Tutacak bir karakter yaratmýþlar bence. Herkes tarafýndan beðenilen ama maddi durumu sebebiyle sýkýntýlar çeken bir esas oðlanýmýz var. Ailesi hakkýndaki gizemli hava dikkatimi çekti, emin deðilim ama altýndan entrikalý þeyler çýkabilir belki. Burada da BOF'taki gibi bir dörtlü erkek grubumuz var ama birbirlerinden gün ve gece gibi farkýlar. Özellikle þu "yatakta birlikte uyunmak istenen erkek" kategorisine giren kiþilik ( ismi aklýmda kalmadý ama tanýmý aklýmda bak ) çok sevimli, yavru köpek gibi yahu, insanýn dikkatini çekiyor kendisine. Çapkýn arkadaþýn maceralarýný merakla takip edeceðim ama benim merakýmý ayrýca cezbetti þu "banyoda gözlemek istenen erkek" modeli, sporda ve akademik konularda baþarýlý olan hani Sukano'ya gelince, konuþmasýn lütfen. Her þey iyi hoþ da þu ses tonu bitirdi beni, rahatsýz edici, özellikle tizleþtiði anda ki ilk bölümde sýk sýk oluyor bu. Onu leydiye nasýl çevireceklerini merak ediyorum açýkçasý. Gerçi þu kulübe giderken falan makyaf yaptýlar, tarzý deðiþti falan, büyük bir potansiyel var ama kendini kapamasýn gene kendi içine. Bu ekiple onun mücadelesini izlemek zevkli olacak. Ondan sonra Takeru, þu küçük çocuk, çok þeker ve diziye ayrý bir tat vermiþ bence. Dizide fantastik unsurlarýn olmasý þaþýrttý beni bir de, kýz sinirlendiðinde þimþekler çekiyor falan. Hani diziyi tamamýyla mantýk sýnýrlarýna oturtmak imkansýz ama eðlenceli ve insaný kendine çeken havasý var. Baþroldeki çocuk inanýlmaz uymuþ role. Hani ben öyle ince kaþlý erkekleri falan pek sevmem ama adam kendini izletiyor yahu. Kýsacasý dizideki herkes rolüne güzel oturmuþ. Bence gayet güzel bir baþlangýç yaptýk. Kurukafalý günlerin devamýný merakla beklemektetyim Ýzlemekte tereddüt eden varsa kesinlikle etmesin, piþman olmayacaklar bence =)
|
|
|
Post by Sucker Punch on Apr 16, 2010 13:19:57 GMT 2
Yorum için teþekkürler Begüm. Zira ben de indiriyorum ve bugün tamamlanýr sanýrým... Bazý dizileri komikliði artýrmak açýsýndan anime efektleriyle süslüyorlar. Mesela Yakýþýklýlar Cenneti gibi ya da film olarak Baby and Me gibi... (Bence bu filmi kesin izle... ) Eðer bu tanýmlamalar dizi de yapýlýyorsa ben bugün baþlarým sanýrým diziye... Ger.i God of Study'i yarým býrakacaðým ama olsun... Türkçe alt yazýsý tamamlanadursun bari...
|
|
|
Post by darkangel on Apr 16, 2010 21:27:42 GMT 2
Animenin kendisinde de kýzýmýz sinirlendiðinde çok matrak þeyler yapýyor. Ama animede çocuklara bakma gafletinde bulunduðunda Ma-Mabushi! deyip burnundan kan fýþkýrýrken dizide bunu her bölüm ve sahnede yapamayacaklarý için çocuklara kafa attýrmayý seçmiþler Kamenashi Kyohei rolüne zaten bu yüzden çok çok uygun. Animede de hem erkekler hem de bayanlar tarafýndan sürekli sýkýþtýrýlan, güzelliði baþýna bela bir adamdý. Dizide de Kame role adeta eldiven gibi uyuyor. Ondan daha güzel ve ayný zamanda da yakýþýklý bir erkek bulunmasý çok zor. Ayrýca gerçekte de Japonya'da kadýnlar kadar erkeklerin de yakýndan takip ettiði, pek sevilen meþhurlardan biridir Kaþlara takýlmayýn zaten izledikçe adamda kaþýný gözünü býraktýrýyor tamamen etkiliyor
|
|
|
Post by masalcı on Apr 16, 2010 22:19:22 GMT 2
Yorum için teþekkürler Begüm. Zira ben de indiriyorum ve bugün tamamlanýr sanýrým... Bazý dizileri komikliði artýrmak açýsýndan anime efektleriyle süslüyorlar. Mesela Yakýþýklýlar Cenneti gibi ya da film olarak Baby and Me gibi... (Bence bu filmi kesin izle... ) Eðer bu tanýmlamalar dizi de yapýlýyorsa ben bugün baþlarým sanýrým diziye... Ger.i God of Study'i yarým býrakacaðým ama olsun... Türkçe alt yazýsý tamamlanadursun bari... Rica ederim benim için zevkti. Ýndirmen gerektiðini az da olsa düþündürdüysem ne mutlu bana. Baby and Me derhal not alýyorum bir köþeye, çok saðol önerin için,isminden belli güzel bir þey olacaðý. Dört karakter için de yapýlýyor ki muhteþem olmuþ, ben koptum yani izlerken, sen de seveceksin bence. Ben henüz senin dediðine baþlayamadým. Ýpin ucu koptu zaten ben de, mütemadiyen izlemedeyim
|
|
|
Post by masalcı on Apr 16, 2010 22:21:11 GMT 2
Animenin kendisinde de kýzýmýz sinirlendiðinde çok matrak þeyler yapýyor. Ama animede çocuklara bakma gafletinde bulunduðunda Ma-Mabushi! deyip burnundan kan fýþkýrýrken dizide bunu her bölüm ve sahnede yapamayacaklarý için çocuklara kafa attýrmayý seçmiþler Kamenashi Kyohei rolüne zaten bu yüzden çok çok uygun. Animede de hem erkekler hem de bayanlar tarafýndan sürekli sýkýþtýrýlan, güzelliði baþýna bela bir adamdý. Dizide de Kame role adeta eldiven gibi uyuyor. Ondan daha güzel ve ayný zamanda da yakýþýklý bir erkek bulunmasý çok zor. Ayrýca gerçekte de Japonya'da kadýnlar kadar erkeklerin de yakýndan takip ettiði, pek sevilen meþhurlardan biridir Kaþlara takýlmayýn zaten izledikçe adamda kaþýný gözünü býraktýrýyor tamamen etkiliyor Mantýklý bir seçim yapmýþlar o zaman, her seferinde kan garip olurdu. Kyohei rocks diyip susuyorum. Japon mu arkadaþlar aaa, iyiymiþ
|
|
|
Post by Sucker Punch on Apr 16, 2010 22:32:51 GMT 2
Dizileri indiriyorum ancak C'de yer kalmadý ya... Cidden yeni dizi indiremyorum þu an.... Evet God of Study'i býrakýp yarýn baþlýyorum diziye... Kame'yi ilk defa izleyeceðim. Bakalým neler olur. Eðer bunun Kore versiyonu yapýlsaydý bence ilk oynayacak kiþi Antuque Bakery'deki pasta ustamýz olurdu. Adýný unuttum þimdi... Begüm Baby and Me'nin tanýtýmýný Yasemin Abla sinemalar bölümünde yapmýþtý. Oradan bakabilirsin...
|
|
|
Post by masalcı on Apr 16, 2010 22:38:32 GMT 2
Hadiii ya, tez zamanda yeniden baþlaman dileðiyle. Ben de ilk defa izledim, ne zamandýr merak ediyordum adamý. Sun Woo'dan mý bahsediyorsun,gerçek adýný bilmiyorum ama. Bakarým oradan ya, tekrardan saðol
|
|
|
Post by darkangel on Apr 16, 2010 23:27:53 GMT 2
Kame'yi keþfetmek için kronolojik olarak önce Gokusen'i, sonra Nobuta Wo Produce'u sonra One Pound Gospel'i sonra da bunu seyretmek gerek. (Burada açýlmýþ topiclerine göre sýraladým diðer dizilerini henüz ben de izlemediðim için sýralamaya dahil etmedim) Am bu da yeni bir baþlangýç için iyidir sonra týfýl zamanlarýný seyredince gülersiniz
|
|