|
Post by darkangel on Jun 7, 2009 17:38:58 GMT 2
Hana Yori Dango Japonca adý: Hana Yori Dango(花より男子 ) Diðer adlarý: Boys Before Flowers / Boys Over Flowers Türü: Romantizm, Komedi, Dram Yayýnlandýðý kanal: TBS Bölüm sayýsý: 9 + 2.sezon : 11 Baþlama Tarihi: 21 Ekim 2005 Açýlýþ Þarkýsý: Arashi - Wish Tema Þarkýsý: Ai Otsuka - Planetarium NOT: Serinin Meteor Garden adýnda Taiwan versiyonuda var. Seri, Kamio Yokonun ayný adý taþýyan shoujo mangasýndan uyarlanmýþtýr. Oyuncular: Inoue Mao -Makino Tsukushi Matsumoto Jun- Domyouji Tsukasa Oguri Shun-Hanazawa Rui Matsuda Shota- Nishikado Soujiroh Abe Tsuyoshi-Mimasaka Akira Makino Tsukushi, ailesinin zorlanarak elit bir okula gönderdiði fakir bir kýzdýr. Okulda hiçbir arkadaþý yoktur, genellikle kimse fakir olduðu için onunla takýlmamaktadýr. Ancak birgün, okula yeni gelen bir öðrenci olan Sakurakoyla arkadaþ olur. Ona okuldan ve tabii ki F4'dan bahseder. F4(Flower 4), okulda ailesi en zegin olan 4 erkekten oluþmaktadýr. Anaokulundan beri ayrýlmayan bu takýma, öðretmenler dahil hiç kimse birþey söyleyemez. Okuldan birisi sinirlerini bozduðunda dolabýna bir kýrmýzý kart yerleþtirirler, okulda bu kartý alan kiþiyle bir daha kimse arkadaþlýk etmez, hatta ona hayatý zehir ederler. F4 grubunun hepsi son sýnýfta okumaktadýr, Domyouji Tsukasa(Lider), Hanazawa Rui,Mimasaka Akira, Nishikaido Soujiroh'dan oluþur. Sakurako'ya bunlarý anlatýrken, yemekhanede Sakurako yanlýþlýkla F4'un lideri olan Domyouji'nin gömleðine içeceðini döker. Bunun üzerine Domyouji onu çok sert bir biçimde azarlamaya baþlar, ama arkadaþlarý zor durumdayken eli kolu baðlý duramayan Makino Domyouji'ye karþý gelir. Bunun üzerine ilk defa bir kýza, Makino Tsukushi'ye kýrmýzý kart verilir. Kýrmýzý kart aldýðýndan beri okuldaki herkes Makino'nun hayatýný zehir etmektedir. Ancak Makino her þeye dayanýr ve okula gelmeye devam eder, tabii bunda ona sürekli yardým eden F4 üyesi Hanazawa Rui'nin etkisi de büyüktür. Ve Makino ondan hoþlanmaya baþlar. Birgün annesi Makino'ya okulda rezil olmamasý için istakoz piþirir. Öðlen yemeðinde Makino tam yerken onu hayatýndan bezdirmeye çalýþan Domyouji gelir ve "Fakirlerin de istakoz yediðini bilmiyordum" diyerek Makino'nun annesinin özenle yaptýðý yemeði ayaðýyla ezer. Bu hareketinden sonra daha fazla dayanamayan Makino, Domyoujinin tam karþýsýna geçer ve "Kimin oðlu olduðunu ya da ne kadar zengin olduðunu umursamýyorum. Asla kendi parasýný kazanamamýþ eziðin tekisin! Kendine bu kadar güvenme!" der ve Domyoujinin suratýna bir yumruk indirir... Savaþ ilan ettiðini söyler ve oradan ayrýlýr. Daha önce hiç böyle bir kýzla karþýlaþmayan Domyouji çok etkilenmiþtir. Onu türlü þekilde vazgeçirmeye çalýþýr ancak Makino kararlýdýr. Domyouji, Makino'ya aþýk olur.. Baþlarda Domyouji'den nefret eden Makino, onu tanýmaya baþladýkça aslýnda sadece kendini diðer insanlara göstermekten çekinen, yalnýz, sevilmeye ihtiyacý olan biri olduðunu farkeder. Hanazawa Rui'nin de sevdiði kýz olan Shizuka'nýn peþinden Fransa'ya gitmesiyle, Makino Domyouji'den hoþlanmaya baþlar. Onun çocuksu tavýrlarýný, yalnýz hallerini ve kendisini ne kadar sevdiðini görür ve yavaþ yavaþ ona aþýk olmaya baþlar. Ancak önlerinde çok fazla engel vardýr, Hanazawa Rui fransadan döner, Domyouji'nin annesi onun fakir bir kýzla beraber olmasýný istemez, Domyouji'ye aþýk olan diðer kýzlar aralarýný açmak için türlü planlar yaparlar.. Peki aþklarý tüm bunlarý aþabilecek midir? KÝÞÝSEL YORUM : Allam izlerken böylesine eðlendiðim diziler çok az ama nedense hepsi uzak doðu dizileri oluyor. O kadar þeker, o kadar sýcak bir dizi ki... Baþroldeki Matsumoto Jun dünyanýn bu garip ülkesinde bir fan edindiðinin farkýnda bile deðil. Dizinin her bir sezonu ayrý bir güzel. Matumoto (Tsukasa) ayný zamanda Japonya'nýn en sevilen müzik gruplarýndan Arashi'nin de bir üyesi. Arashi dramanýn en sevilen jenerik parçalarýný yapan grup. Makino ve Tsukasa'nýn aþkýna hayran olacak ve dizi hiç bitmesin isteyeceksiniz. Halen Japonya'nýn en iyi ve sevilen dramalarýndan biri olarak kabul edilen bu diziyi izlemek için hiç vakit kaybetmeyin. Bir zamanlar size Goong serisinin verdiði o tadý geri vermeyi vaat eden mükkemmel bir dizi. Aþaðýdaki linkte her iki sezonunu ve ayrýca final moviesini türkçe alt yazýlý olarak izleyebilirsiniz. www.ezgidizi.com/asyadizi/
|
|
|
Post by spikeyy on Jun 8, 2009 21:09:56 GMT 2
hastasý olduðum bir diziydi bu çok güzel bir dizi ya :-[ Domyouji Tsukasa :-[ hastayým ya çok güzel duygusal eðlanceli bir dizi ya izlenmesi gereken bir dizi
|
|
|
Post by elifbilge on Jun 19, 2009 14:16:39 GMT 2
en sevdiðim japon dizilerinden biri.kugusu oyuncularý olaylarý herþeyiyle çok güzel bir diziydi.
2. sezon bölümleri çok akýcýydý.
Ve final filmi tam þanýna yaraþýr þekilde zevkliydi.
Hana yori dango çok sevilen bir dizi. bu yüzden koreliler bu sene hana yori dangonun bir benzeri olan boys over flowersle karþýmýza çýktýlar onuda izledim.ama HANA YORÝ DANGO kadar bana keyif vermedi.............
benden bu kadar.
|
|
|
Post by dolunay on Jun 23, 2009 13:50:16 GMT 2
Aşağıdaki yazı spoiler içerir.
Bu dizinin ilk sezonunu izledim ve tek kelimeyle bayıldım. "Romantik-komedi" tanımının hakkını veriyor bu yapım. Aslında başlarda oyunculuk ve konuşmalar biraz ilginç geldi. Konuşma stilleri, mimikleri ve tepkileri pek alışık olduğum türden değil. Ama gerçekten çok sevimliler.
Makino ve Domyouji televizyonda görüp görebileceğimiz en tatlı çiftlerden. Başlarda Tsukasa'ya sinir olmuştum. Çünkü gerçekten çok zalimdi. Okulda kendine böyle bir hanedanlık kurabilmiş olması çok ilginç. Adam ne derse yapıyorlar. Birine sinir mi oldu? Artık o sinirlendiği zat, kaçacak delik arasın. Okul hayatını zindana çeviriyorlar. Hem de sudan sebeplerden. Tsukushi de başlarda çok çekti. Kızcağızın başına gelmeyen kalmadı. Sonradan da değişen bir şey olmadı gerçi. Tsukasa hayatına girdiğinden beri "huzur" kelimesini unuttu zavallım. Ama ailesi çok şirin. Çok da destek oldular. Bir Tsukushi'nin ailesiyle konuştuğu sahnelerde, bir de Tsukasa'yla ağız dalaşı yaptığı sahnelerde kopuyorum zaten.
Diğer üç çocuk da çok iyi. Hanazawa'ya bazen sinir oluyorum. Aynı Tsukushi gibi, ne istediğine karar vermesi çok uzun sürdü. Onun yüzünden neredeyse, ayrılıyordu bizim şeker çift.
Tsukasa'nın ablası da çok sevimli. Tıpkı Hanazawa gibi, ne zaman Makino'nun başı sıkışsa imdadına yetişiyor.
İlk sezon çok güzel bitti. İkinci sezonda neler olacağını çok merak ediyorum. Dizinin kısa sürmesi bence çok iyi. Konu sıkıcı hale gelmeye başlamadan bitirmişler.
|
|
|
Post by heaven9148 on Feb 3, 2010 17:49:50 GMT 2
çok þeker bir dizi, bayýldým! burada gördüm, merak ettim, izledim ve çok beðendim, tavsiye için teþekkür ederim
|
|
mavi061
Acemi Yorumcu
AşKang ^^'
|
Post by mavi061 on Feb 3, 2010 21:41:12 GMT 2
herkes kore versiyonunu övsede ve ben henüz onu izlemesemde diyebilirim ki bunun yeri bende ayrýdýr aðladým yahu laf aramýzda güldümde kýzý çok sevdim bi kere ^^ Domyoujiye uyuz olsamda ve normalden uzun gelsede seri rahatlýkla tavsiye edebilirim -,-
|
|
|
Post by darkangel on Feb 3, 2010 22:24:57 GMT 2
Boys Over Flowers de iyidir ama Hana Yori Dango bambaþkadýr, zaten aslýna daha uygun bir uyarlama olduðu için de ikisinden hangisinin önce izlenmesi gerektiði sorulsa cevabým Hana Yori Dango olacaktýr
|
|
|
Post by darkangel on Apr 4, 2010 14:12:53 GMT 2
|
|
|
Post by masalcı on Apr 4, 2010 16:27:01 GMT 2
Uyarlama ve tutarlýlýk açýsýndan bu dizi önde zaten BOF'a göre ama dörtlüyü görünce düþünmeyi býraktýðým için dert deðil Çok teþekkür ederim ablacým söylediðin için.
|
|
|
Post by Sucker Punch on Apr 18, 2010 18:36:17 GMT 2
Dizinin ilk sezonunu bitirdim... Yoruma gelecek olursam Haným kýzýmýzý sevdim doðrusu. Yumruðumu oturttururum tarzýnda ve iyi de yapýyor. Gerçi bu kýz Jan Di'den daha oturaklý geldi. Enazýndan baðýrýp çaðýrmýyor... Domyouji ile arasýndaki iliþki Rui'yle olandan daha duygusal ve daha yakýn. BOF'deki gibi bir durum yoktu. En azýndan ilk sezon için... Oðlanýmýzda gayet düzgün efendi falan... Ancak Gu JUn Pyo'dan daha fena gibime geldi. Mesela Kore versiyonun da Jan Di'ye öðrencilerin yaptýklarýný öðrenince çok kýzmýþtý. Domyouji ise bu emri bizzat kendisi vermiþ.... Ancak yaðmurun altýnda 4 saat bekleyip kýzý görünce sana bir þey oldu zannettim diyerek sarýlmasý yok mu? Ýþte orasý bittiðim andý. Rui'ye gelince... Vallah ben Ji Hoo'yu daha çok sevmiþtim. Rui'ye pek ýsýnamadým. Tamam ayný özellikleri taþýyorlar ama kýzlarla aradaki baðlar bakýmýndan Ji Hoo Rui'ye bin basar... Ancak son bakýmýndan avukat hanýmýn dönmesi falan bence Japon versiyonu daha tatmin ediciydi... Ne yalan söyliyim baþta hiç ýsýnamamýþtým karaktere... Ancak sonraki hareketleri falan çok komik geldi... Kore versiyonunda Kim Bum daha etkindi rolünde... 2. sezon bir þeyler olur diye bekliyorum... Geyþa hanýmla olan muhabbetleri süprdi ya... Bir an acaba birþeyler olacak mý diye bekledim durdum. Ama ne yazýk ki uyuz bir kýza düþtü iyi mi? Kore versiyonunda benim dikkatimi Ji Hoo ve Woo Bin(gruptaki 2. ve 4. kiþiler) çekmiþti Ancak Japon versiyonunda tam tersi oldu ve Domyouji ve Mimasaka'yý çok beðendim yakýþýklýkta tabiki... Asýl sevdiðim karakter ise geyþa hanýmdý. John Lennonlar falan kopardý beni. Birden ortada bitivermesi, özellikle 4. karakterle olan münasebeti falan çok beðenmiþtim... Bakalým 2. sezonda görebilecek miyim? Son olarak Kore versiyonunda öpücükler falan 1-2'yi geçmiyor. Japon versiyonunda daha cesur sahneler vardý. En azýndan yapmacýk gelmedi bana...
|
|
|
Post by darkangel on Apr 18, 2010 19:05:11 GMT 2
Hemen hemen tahmin ettiðim gibi ilk sezon yorumlarý, ikinci sezonla birlikte karakterler de daha oturacklý olacak. Final moviesini de seyrettikten sonra BOF ile aralarýndaki gerçek farklý anlayacaksýn bence en azýndan senaryosal olarak
|
|
mavi061
Acemi Yorumcu
AşKang ^^'
|
Post by mavi061 on Apr 18, 2010 22:47:07 GMT 2
2. sezon 8. bölümde böðüre böðüre aðlamýþtým Ah Rui ah
|
|
|
Post by heaveNwithmiTch on May 25, 2010 15:25:17 GMT 2
ismini duyunca direk bir sırıtış yerleşiyor yüzüme nedense... iki sezonu da bitirdim hatta filmi vardı onu da izledim mükemmel olmuş en sevdiğim japon dizisi diyebilirim ama kore versiyonu daha iyiydi sanki...sadece hyd'nin iki sezon finali de daha iyiydi. kore versiyonu biraz daha eksik kalmış gibiydi...sonunda oturup zar zur ağladığım dizilerden biri xD ölürüm domyouji'ye
|
|
|
Post by elina14 on Jun 14, 2010 13:30:22 GMT 2
Boys Over Flowerın bölümlerini ararken bunu izlemiştim ve sonra onu bırakıp bu diziyi izledim. her ne kadar BOF de güzel olsada bu versiyonu daha başka benim için. Makino çok tatlı bir kız ben kore versiyonundaki Jan Di yi sevmedim ama bu kızı sevdim. Domyouji de çok hoşuma gitmişti hareketleri falan. Rui ye gıcık olmuştum bir ara bırakmadı kızın peşini diye ama sonra onada biraz ısındım. İzlediğim en iyi japon dizisi diyebilirim.
|
|
|
Post by merlinhp on Jul 18, 2010 21:24:02 GMT 2
Aslýnda ilk baþta Boys Ower Flowers' izliycektim. Ama ezgidizide ilk bölümü bir türlü dolmayýnca bende Hana Yori Dango'yu izlemeye karar verdim. Þimdi iyiki de onu izlemiþim diyorum Ýlk sezonu bitirdim. Yarýn 2. sezona baþlýycam Makino'yu çok sevdim açýkçasý Domyouji baþta çok zalim geldi bana ki öyleydi. Ama sonra deðiþmeye baþladý. Özellikle de yaðmurun altýnda 4 saat bekleyip de Makino geldiðinde ona sarýlmasý beni bitirdi Bende Domyouji&Makino çiftinden yana olduðum için Rui'ye gýcýk kalptým hele özellikle Domyouji iþte benim kýzým! diyip Makino'ya sarýldýðýnda Rui geldi ya! Ah sen nerden çýktýn! dedim o anda! Zaten Rui geldikten sonra Domyouji yine eski haline dönmeye baþladý. Özellikle de Rui ve Makino'yu sarýlýrken görünce. Çok kötü oldu orda ay anlata anlata bitiremem ben þimdi en iyisi burada kesmek yarýn 2. sezona baþlayacaðým. Bakalým nasýl olacak Edit : 2. sezonu da filmi de izledim harikaydý ya bayýldým Doumyoji ve Makino süperler yaa ama son bölüme kadar kývrandýrdýlar resmen son bölümden önce Doumyoji Makino'yu unuttu iyimi ama hatýrlamasý o kar fýrtýnasýnda makinoya koþmasý çok güzeldiii özellikle evlenme teklif ettiði sahnee filme gelincee Sonunda Makino ve Doumyoji evlendilerr Nikahlarýný Rui'nin kýymasý ayrý bir anlamlý oldu O meydende ilk buluþtular, evlenme teklifinden sonra da ve orda evlendiler çok güzeldi yaa zaten Doumyoji'ye bayýlýyorum Ama resmen Makino'ya benzedi o da Hele filmin bitiþ jeneriðinde Makino hamile olduðunu söylediðinde Doumyoji'nin verdiði tepki harikaydý yaa Resmen evrim geçirdi Doumyoji gerçekten de harika bir diziydi F4&Makino forever Ama sonunda Yuuki'nin Soujiroh'la olmasýný isterdim Ama Soujiroh sürekli Yuki'den kaçtý
|
|